SAFRANBOLLER MED LAKRIDS

Dejlig julebag med lakrids (20 stk.)



FREDRIK NYLÉN

Fredrik Nylén kom på andenpladsen i Hela Sverige Bakar i 2013. Fredrik er en selvudnævnt bagenørd, der blogger på Allas og har skrevet flere bøger om bagning

Allas  fredriksfika  fredriksfika


INGREDIENSER

25 g gær
2 dl mælk
Ca. 0,5 dl sukker
6 dl mel
200 g stuetempereret smør


FYLD

75 g smør
2 spsk sukker
1 spsk lakridspulver fra Calabria


PENSLING OG PYNTNING
1 æg
1 dl flormelis
1 spsk vand Eventuelt sort pastafarve

FORBEREDELSE

1. Smuldr gæren i en dejskål. Tilsæt mælken, og rør, til gæren er opløst.
2. Stød safranen med lidt af sukkeret.
3. Bland melet, resten af sukkeret, safranen og smørret i mindre stykker i dejen. Ælt det sammen til en glat dej.
4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den i lidt mel. Rul den ud til en stor plade på 40×40 cm. Skær firkanter ud, ca. 8×8 cm.
5. Rør alle ingredienserne til fyldet sammen. Læg en teskefuld fyld i midten af hver firkant.
6. Fold de fire hjørner ind over fyldet, og tryk dem sammen. Læg bollerne i formene, og sæt dem på bageplader.
7. Lad bollerne hæve ved stuetemperatur under en bageplade i ca. 2 timer.
8. Sæt ovnen på 225 grader. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag bollerne midt i ovnen i ca. 6-8 minutter. Lad bollerne køle af uden bageplade.
9. Rør flormelis med vand, og glasér de kolde boller med glasuren. Hvis du vil, kan du farve glasuren sort med pastafarve.


SAFRANBOLLER MED LAKRIDS

Dejlig julebag med lakrids

Populärt

Svenskjävlar!
VERDENS SALTESTE LAKRIDS
1-3 arbejdsdage
Læg i indkøbsvognen
Svenskjävlar! xxl
SALG
1-3 arbejdsdage
160kr 320kr
Læg i indkøbsvognen
Salmiakpulver
1-3 arbejdsdage
Læg i indkøbsvognen
Chokade Svenskjävlar!
7-10 arbejdsdage
Læg i indkøbsvognen
Log ind